17 snygga fönsterlampor

(9 hängande, 8 på fot)

Från utsidan och in ser det helt klart trevligare ut när fina fönsterlampor pryder husets fönster. Fast det är insidan som betyder allra mest. Eftersom det är där lampornas härliga sken också kan utnyttjas praktiskt. Men också på grund av att de där kan vara med och påverka hemmets stil, känslor och snygghet på ett mycket effektivare vis.

Och att ha ett snyggt hem som ger härliga vibbar det vill vi nog allihopa. Därför har vi här listat fönsterlampor som vi hoppas att du ska älska! Eller åtminstone kunna få lite inspiration ifrån …

Tre fönsterlampor på fot och en hängande.

Bara intresserad av hängande fönsterlampor? Eller passar kanske fönsterlampor på fot bättre i ditt hem? Klicka på rätt länk här ovanför så transporteras du direkt till delen med lamporna som du är intresserad av. Eller fortsätt bara skrolla, det funkar bra det också, speciellt om du är intresserad av alla sorters fönsterbelysning.

Fönsterlampor hängande:

När fönsterlampor kommer på tal tänker jag alltid först på de hängande, de tidlöst vackert hängande fönsterlamporna. Visst är de lite krångligare att installera, men när det är klappat och klart så vet man var man har dem och kan sluta fundera. För då har man äntligen lite ordning och reda … och förhoppningsvis pengar på fredag.

Spartan:

Hängande fönsterlampor med skärm av glas.Finns här.

Fin liten fönsterlampa som passar fint i de flesta av hem, men kanske lite extra fint i just precis ditt? Då är det klart du ska införskaffa några såna här små läckerheter för att sen kunna pryda ditt hem. Spartan har en skärm i glas och kan väljas med synliga detaljer i mässing, krom eller koppar. Diametern är 10cm och dess höjd är 21cm.

Upphäng i rustik design:

Populär fönsterbelysning.Finns här (vit sladd) och här (svart sladd).

Minimalistisk och väldigt snygg i sin enkelhet är denna populära lampa. Kan väljas med vit eller svart sladd, som visserligen redan nämnts och visats på bilderna. Men något som inte redan nämnts är att sladden som normalt är 1.2m lång faktiskt går att beställas längre via Lampgallerians kundtjänst, och det är toppen tycker vi. Lampan går dessutom att köpas som förkromad/blank, mässing/guld eller koppar med båda vit och svart sladd.

Raw lamp:

Valfritt hängande eller liggande lampa.Finns här.

Raw lamp lyckas på ett strålande vis vara både otroligt vacker och mycket stilfull på samma gång (eller samtidigt, som kanske är lite mer korrekt svenska). Dessutom har lampan ett ruter ess i rockarmen, den kan nämligen fungera som både en hängande och som en liggande lampa. Fantastiskt smidigt! Finns i tre storlekar; imponerande 34cm i diameter, 30cm i diameter och 19cm i diameter.

Gotland:

Billiga fönsterlampor.Finns här.

Gotland som fint designats av svenska Oriva finns som du ser på bilden i flera olika färgalternativ. Storleken är alltid 6cm i diameter och 17cm i höjd. Färgalternativen är randigt svart, randigt lila, frostat randigt eller helt frostat. Alla alternativen kostar lika mycket och därmed är lika prisvärda. Eller bör jag säga billiga? För på grund av priset, och för det man får för det priset, så måste jag medge att jag tycker detta är några riktigt härligt billiga fönsterlampor.

Falcon:

Rund och fyrkantig variant av samma läckra fönsterlampa.Finns här.

Denna fönsterlampa finns som bilder redan avslöjat i två olika former, rund och fyrkantig eller round och square som det står hos återförsäljaren. Lampskärmen är gjord av glas och har en lite brunt reflekterande nyans. Sladden som är i tygtråd är dessutom snyggt matchande.

Läza:

Naturligt snygg lampa.Finns här.

Väldesignad lampa som snyggt och naturligt passar in i väldigt många av alla svenska hem. Finns i två olika varianter. Varav en har färgerna svart, mässing och guld medan den andra är vit, krom och blank. Båda varianterna har en diameter som är 12cm stor och en höjd som är 14,5cm hög.

Ming Mey:

Söta och karaktäristiska lampor för fönster.Finns här.

En lite mer annorlunda och karaktäristisk men ack så hemtrevlig fönsterlampa är Ming Mey. Så när jag fann denna vackra och orientaliskt påminnande lampa bara visste jag att jag skulle ha med den. Trotts det är den faktiskt inte en av mina favoriter, för den hade ärligt talat inte passat så bra i mitt hem. Men jag vet att denna pärla kommer stråla otroligt vackert på rätt plats, och kanske är det i ditt hem? Ming Mey är 12cm hög, 4,5cm i diameter, dimbar och kan beställas i blått, grått eller beige.

Lennon:

Svenskdesignade lampor i metall.Finns här.

Färgerna grå, vit, grön och svart är färgerna du kan välja bland om du helt förståligt faller för denna svenskdesignade metalliska skönhet vars namn är Lennon. Lampskärmen är (som du kanske redan klurat fram) gjord av metall som sen är noggrant lackerad, höjden är 22cm och bredden (diametern) är 14cm.

Funk:

Många varianter av lampan Funk.Finns här.

Det är kanske denna färgsprakande ljuskälla som snart får sprida ljus, glädje och andra härliga känslor i ditt hem? Eller är du orolig för att färgen inte riktigt kommer passa in? Klicka dig i så fall vidare till återförsäljaren för där finns det många färger att välja bland! Några färger du kan förvänta dig att finna (inklusive de på bilden) är; lila, svart, blå, gul, röd, mörklila, röd, blåvit och guld.

Fönsterlampor på fot:

Enklare att installera, enklare att flytta … praktiskare helt enkelt. Vilket lyckligtvis och kanske också lite förvånansvärt inte gjort att deras snygghet fått lida någonting alls. För det finns ju lampor på fot som är lika snygga som de snyggaste av de hängande. Här nedanför finner du några av dem.

Melwin:

Stilrena lampor.Finns här.

Stilren och lättplacerad lampa i metall som har en passande vit linneskärm. Enkel och riktigt snygg, så redan nu förstår jag om lampan lyckats fånga ditt intresse. Men lampan bjuder på mer. Som pricken över i:et har den nämligen en häftig touch-funktion som låter dig kontrollera ljusstyrkan på ett lite mer spännande och modernt sätt. Melwin är 28,5cm hög och har en diameter som mäter 15cm.

Trondio:

Vit fönsterlampa.Finns här.

Vit, enkel och väldigt prisvärd keramiklampa på fot som snyggt bär upp sin vita tygskärm. En lampa som inte är i närheten av svår att hitta en plats till, för med sin diskreta men ändå stiliga design passar den i nästan alla sorters hem och rum. Diametern är 15cm och lampans höjd är 27cm.

Glasgow:

Prisbelönad lampa.Finns här.

Elegant lampa som snyggt skulle platsa in på de flesta av alla möjliga placeringar, men som kanske ändå skulle jag sig allra bäst i ett fönster. Designen har skapats av den prisbelönade designern David Taylor. Lampan kan väljas i färgen svart eller i färgen vit, är 46cm hög, 16cm bred och består till största del av aluminum.

Emma:

Klassisk bordslampa som funkar klockrent att ha i ett fönster.Finns här.

Klassisk fönsterlampa som finns i flera olika varianter att välja bland, så en (om inte flera) kommer alldeles säkert snyggt och passande kunna placeras i fönstret du tänker på. Färgalternativen som går att välja bland är; svart fot och svart skärm, brun fot och vit skärm, grå fot och naturligt färgad gråvit skärm. Den mindre av storlekarna som finns som alternativ är 52cm hög och 20,5cm i diameter. Den större är 70cm hög och 25,5cm i diameter.

Angela:

Snygga fönsterlampor i keramik (en vit och en svart).Finns här.

Snygg och elegant lampa som sprider lyxkänslor kring sig. Foten är av härligt formgiven keramik och kan väljas vara antingen svart eller vit. Till den svarta foten medföljer en stilren svart textilskärm. Skärmen som fås till den vita foten är stilfullt och matchande vit. Angela, som lampan heter, är 26cm i diameter och 49cm hög.

Edison:

Två lampor med synliga glödlampor.Finns här.

Snyggt utmärkande lampa som har ett väldigt passande namn, Edison. För fokus dras inte från glödlampan inuti, utan riktas på ett häftigt vis mot den. Glaskupan skyddar från olyckor och ger samtidigt lampan ett något mer genomtänkt men fortfarande häftigt uttryck. Kan väljas i färgalternativen koppar och mässing/guld. Diametern mäter 19cm. Höjden mäter 30cm.

Almo:

Snygg vit lampa i ett fönster.Finns här.

Härlig fönsterlampa som lyckas vara liten och söt samtidigt som den utstrålar en vis tuffhet. Snygg är den också, och unik. Glaset som lampan är gjord av nämligen munblåst. Höjden är 32cm. Designen är gjord av det svenska designmärket Calabaz.

Tangled:

Tre tuffa, stiliga och eleganta lampor. Första i koppar, andra i svart och tredje i krom.Finns här.

Stilig men ändå lite lätt lekfull i sin design är denna väldesignade lampa. Dessutom finns den i tre olika varianter (som ses på bilden); kopparfot med vit tygskärm, fot i svart krom med svart tygskärm och vanligt kromad fot med en grå tygskärm. Alla varianter är 67cm höga, 39cm långa, 18cm breda och väger 1,7kg.