7 härligt runda soffbord

(marmor, ek, vitt, svart o.s.v.)

Sommar utan sol, Romeo utan Julia, Lady utan Lufsen och en soffa utan soffbord. Tragiskt. Soffbord behövs! Och när man ändå ska köpa ett, varför inte välja ett runt soffbord? De är ju allt som oftast urläckra! Fast det visste du säkert redan … hur som helst, här har vi samlat sju runda skönheter som vi tror du kan komma att falla pladask för. Precis som vi gjort.

Annelie:

Ett mörkt och ett vitt soffbord med ljusgrå laminatskrivor i mönster av betong.Finns här.

Först, till vänster, ser du ett ovalt runt soffbord i vit lackering som bär en rund ljusgrå och betongmönstrad laminatskriva. Sen, till höger, bör du se ett liknande som har lite mörkare färgare. Båda är 52cm höga och har en diameter som mäter 80 cm, vilket hos många är lagom för ett soffbord. Snygga är de också båda två, i sin enkelhet och tidlösa design. Men vilket bord som är allra snyggast beror, som vanligt och som för så mycket annat, på omgivningen. I mitt hem hade det ljusa nog passat lite bättre, men i ditt kanske det mörka gör sig bäst?

Elmwood:

Rustikt soffbord av trä och järn.Finns här.

Med sina bordskivor av träslaget alm och sitt underrede av järn ger detta soffbord ett starkt och rustikt intryck, som ändå känns väldigt hemtrevligt. Och väldesignat. Och snyggt såklart. Så om du faller för detta förstår jag dig, utan minsta ansträngning. Diametern är 120cm lång och höjden på bordet är 42cm.

Mita:

Runt vardagsrumsbord och satsbord.Finns här.

Här är ett bord som är mer än bara ett vanligt soff- eller vardagsrumsbord. Detta är nämligen (som du ser på bilden) ett satsbord – med ett lite mindre bord som smidigt kan skjutas in under ett större. Och förutom att vara väldigt platseffektivt är detta satsbordet också väldigt snyggt. Bland annat eftersom soffborden, som har nästan exakt samma utseende med sina svarta ben i metall och råa grå betongmönstrade bordskivor, stiligt påminner om fin industriell design. Det lilla bordet är 75cm i diameter och 38cm högt. Det större är 75cm i diameter och 48cm högt.

April:

Två runda soffbord. Ett i ljus ek/vitt, ett i svart/vitt.Finns här.

Som du ser via bilden finns soffbordet April i två olika utföranden; i vitt tillsammans med ljus ek och i vitt tillsammans med färgen svart. Båda utförandena sprider en väldigt modern känsla kring sig och det går att vrida den övre skivan ett halvt varv så bordet blir 125cm långt istället för vanliga 80cm i diameter. Höjden förändras dock inte, utan förblir 34cm.

Carrie:

Minimalistiskt runt marmorbord.Finns här.

Stilrent, snyggt och elegant minimalistiskt. Ett stabilt underrede gjort av stål håller smakfullt upp en äkta marmorskiva. En marmorskiva som dessutom går att välja i flera olika färger, varav några av färgalternativen är; vit, grå, grön, svart och röd. Och eftersom marmorskivan består av äkta marmor är varje exemplar helt unikt. För mindre skillnader i nyans, glans och ådring förekommer alltid naturligt i äkta marmor. Bordet är alltså inte bara lite charmigt utan helt unikt charmigt. Så detta soffbord kan trotts sin minimalistiska och till synes enkla design bli väldigt personligt. Och det törs jag berätta innan jag berättat att även underredet går att välja i olika färger, varav färgerna är; svart, stål, koppar, mässing och vit. Marmorbordets mått kan väljas vara 50cm i diameter och höjd eller 80cm i diameter samt 45cm i höjd.

Atlanta:

Runt soffbord i massiv ek.Finns här.

Massivt soffbord i ek. Klassiskt och snyggt. Ett runt soffbord som inte alls är svårt att hitta ett hem till, utan ett som med sina naturliga färger snyggt passar in hos nästan alla. Och när popcornskålen kommer fram får jag en känsla av att detta soffbord kommer bära skålen med sällan skådad bravur. Även när du släpper den ur sikte för att mysa lite extra med soffkuddarna. Atlanta, som bordet heter, mäter 80cm i diameter och 52cm i höjd.

O table:

Snyggt runt soffbord med en skiva av marmor.Finns här.

Tidlöst designat och samtidigt snyggt som väldigt få andra! Här är ett runt soffbord från OX Denmarq som jag vågar påstå kommer stå sig snyggt genom tiderna. Att bordskivan är i vacker marmor gör inte heller saken sämre, utan gör istället att jag blir säkrare på mitt tidigare påstående. Marmorn går förresten att välja i följande olika färger; svart, grön och vit. Och benställningen av stål kan väljas i färgalternativen; svart, mässing och naturligt rostfritt. Om benalternativet mässing väljs är bordet 36cm högt och 80cm i diameter, annars är det 40cm högt och 80cm i diameter.