9 häftiga väggplafonder

Ibland är en väggplafond, eller flera, precis det som behövs för att få fram rätt ljusbalans i ett rum. Men att snabbt hitta den sort som passar bäst är ofta lättare sagt än gjort. Eller åtminstone var det så innan vi letade fram, samlade ihop och sen skapade denna artikel med väggplafonder.

Troy:

Ljus och stilren vägglampa.Finns här.

Den första riktigt stilrena i samlingen här har ett härligt vitt opalglas och inte mycket mer, så denna lampa kan du enkelt använda utan att den får för mycket fokus från alla andra vackra ting. Den är 25cm hög och 18cm bred.

Floalt:

Plafond som är kvadratisk och dimbar.Finns här.

En kvadratisk plafond med ett härligt och trådlöst dimbart ljus, som för samman både klassiskt och modernt på ett verkligt tjusigt vis. Sidorna är 60cm långa. Tjockleken är 4cm.

Strand:

Vägglampan Strand från svenska Pholc.Finns här.

Strand och hav har inspirerat denna ljusa och mycket vackra väggplafond från svenska designmärket Pholc. Höjden är 38cm och bredden är 30cm.

Ilona (från Globen):

Lyxig väggplafond med prismor och kromad metall.Finns här.

Stilfull och mycket elegant, för att inte tala om vacker, är denna plafond som dessutom lär sprida en härlig känsla av lyx till hela rummet som den kommer placeras i. Måtten är som följer; höjd 30cm, bredd 16cm och djup 12cm.

Quarter 5:

Quarter från italienska Fabbian med fem ljuskällor.Finns här.

Här är en plafond som faktiskt passar lika bra i taket som på väggen, så om du i framtiden skulle få en känsla för att byta så går det alldeles utmärkt. Har fem ljuskällor och är gjord av aluminium och polykarbonat. Finns dessutom i tre färger att välja bland. Färgerna är vit, brun och svart. (Bilden är alltså ett montage.)

Quarter 3:

Lampan Quarter från italienska Fabbian med tre ljuskällor.Finns här.

Nästan av samma slag som den förra, men inte riktigt. Visst passar denna också både på väggen och som takplafond, finns i färgalternativen vit, brunt och svart, är gjord av samma material och av samma tillverkare (Fabbian) men den ser lite annorlunda ut och har tre ljuskällor istället för fem. Så kanske är det denna versionen du faller för?

Vägglykta från Konstsmide:

Klassisk vägglykta.Finns här.

Med sitt klarglas och sin klassiska samt stilrena design är detta kanske precis den plafond som passar dig och din stil? Det vet du allra bäst! Höjden är 38cm, dess bredd är 20cm och djupet är 11,5cm. Finns i de två olika färgalternativen vit och svart.

Cleo:

Väggmonterad lampa med frostat glas.Finns här.

Ett starkt frostat glas med ett lugnande motiv har denna snygga 22cm höga, 18cm breda och 7cm djupa vägglampa som går under namnet Cleo.

Exit:

Vit väggplafond.Finns här.

Avslutningsvis, här är den stilrena och enkla väggplafonden Exit. Haha, var ju bara tvungen att avsluta med denna när jag såg namnet … Hur som helst, lampan har förutom ett stilrent matt opalglas också lite vit metal längs kanterna som du ser på bilden. Exit är 37cm hög, 23cm bred och 10cm djup.